"Pimu"


 

     
  FAKTOJA  
     
  Nimi: Karvin Please Pick Me "Pimu"
  Rotu: kultainennoutaja
  Syntymäaika: 6.2.2005
  Isä: FIN & EST MVA Talliska Tallisman "Simon"
  Emä: KANS & FIN & EST & LTU MVA Karvin Ring Ring "Tuikku"
  Kasvattaja: Heidi Karves, Kennel Karvin
  Myyjä: Minna Varonen, Kennel Goldensmile
  Omistaja: Mia Lehtinen
     

 

     
  TERVEYS  
     
  Lonkat: B/C
  Kyynärät: 0/0
  Silmät: terveet
     
  Allergiat: - allerginen mm. kanalle & kalkkunalle
- iktyoosi -ihotauti (ICT-A geenitesti)
  Leikkaukset: Kitarisojen poisto '07
    Sterilointi '08
    Mahalaukun avaus, vierasesine '08
  Muuta: 1. selkänikama luutunut -> jäykistää selkää
     
     
    PIMUN RUOKINTA (klikkaa)
     

 

     
  TULOSTEN PARHAIMMISTOA
     
  Näyttelyt: ERI2
  TOKO: ALO3
  PK: PAKK0
  SKL:n luonnetesti: 31 p., laukausaltis
  Match show: mm. BIS-2 & 2xBIS-3
     

 

PIMUSTA JA PIMUN LUONTEESTA

Pimu on ensimmäinen oma koirani. Sen kanssa on tullut kokeiltua melkein harrastusta kuin harrastusta, ensimmäisen koiran kanssa piti luonnollisesti olla joka paikassa kokeilemassa. Paljon opimme, tuloksista viis!

Pimusta löytyy niin kiltti ja tottelevainen puoli, kuin myöskin itsepäinen ja omanarvonsa tunteva omapäinen neiti. Pimu on luonteeltaan erittäin omalaatuinen mutta samalla mielenkiintoinen, niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä. Se on pehmeä ja herkkä, ollen samaan aikaan kuitenkin hyvin dominoiva ja omaa etuansa tavoitteleva. Se toimii erittäin vahvasti vaistojensa määrittämänä, jonka se käyttää tilanteena hyväkseen tai menee täysin lukkoon. Ensimmäiseksi koiraksi melko haastava tapaus…

Riistaa kohtaan Pimu pursuaa energiaa. Se on ollut korvaamaton apu käytännönmetsällä, se on aivan eri koira maastossa kuin koekentillä! Tämän vuoksi Pimu saa toteuttaa itseään enemmän käytännön toimissa virallisten kokeiden jäädessä vähemmälle. Se on erittäin vauhdikas kun on kyse metsästyksestä, se rakastaa noutamista ja riistan jäljestämistä, vesinoudot on sen suosikkihommaa!

Vuoden 2010 syksyn aikana Pimulla kuvattiin selkä, josta löytyi luutumaa lantioluusta ja 1. selkänikamasta. Tämä vaikeuttaa hyppäämistä ja tekee sen epämiellyttäväksi koiralle. Luutuminen myös jäykistää selkää, estää luonnollisten liikeratojen toimimisen ja näin ollen jumiuttaa lihaksia. Tästä syystä Pimulla on säännöllisesti hieronta aika varattuna, jotta lihakset saadaan pidettyä kunnossa. Osa Pimun luonteen kiemuroista johtui tästä jumiutumisrytäkästä ja siitä tuli rennompi jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen pinkeiden lihasten helpottuessa. Mutta ei siitä tästä huolimatta ihan normaalikoiraa luonteeltaan vaikka kuinka hieroisi. ;)

Ulkonäöltään Pimu on nätti, feminiininen neiti, ja pidän aivan valtavasti sen ilmeestä. Toisinaan väri on kermankultainen, toisinaan savenharmaa! Pientä hiomisenvaraa on rakenteessa siellä sun täällä, mutta eihän koira muuta tarvitse kuin sydämen sulattavat silmät ja silkinpehmeät korvat!