PENTUSUUNNITELMAT

 

 

Ei pentusuunnitelmia.

 

  

PENNUNOSTAJALLE

Pennut ovat luovutusiässä 7-8 vk vanhoina madotettu kolmesti, sirutettu sekä eläinlääkärin tarkistamia. Ne rekisteröidään Suomen Kennelliiton rekisteriin ja rekisteritodistuksen saa mukaan pennun luovutuksessa. Pennunostaja liitetään Sileäkarvaiset Noutajat ry:n tai Suomen Metsästysnoutajat ry:n jäseniksi kuluvan vuoden ajaksi.

Pennut kasvavat kotioloissa keskellä arjen erilaisia ääniä ja ovat tottuneet käsittelyyn, mm. kynsien leikkuu, pesu, harjaus jne. Pennuille on opetettu pillillä luoksetulo ruokinnan yhteydessä, uudessa kodissa tehtäväksi jää ylläpitää tätä taitoa. Pennut ovat tutustuneet riistaan monipuolisesti ja päässeet ulkoilemaan vuodenajasta riippuen. 

Pennun mukana tulee pentupaketti, joka sisältää mm. kirjalliset hoito- ja ruokintaohjeet, pieni pussi pennulle tuttua ruokaa, dami, pilli, noutajatalutin, lelu, ruokakuppi ja mahdollisesti jokin riista. Pennunostaja sitoutuu viemään koiran terveystarkastuksin 18-24 kk iässä, jolloin tutkitaan lonkat, kyynärät, polvet ja silmät.

Kasvattajana sitoudun olemaan apuna ja tukena pennun koko elämän ajan! Opastan turkin siistimisen, näyttelykäyttäytymisen ja ennen kaikkea riistan kanssa harjoittelun, jos tarpeen. Tarvittaessa myös annan apua koiran esittämisessä tai kokeisiin viemisessä. Pentujen varttuessa järjestetään pentutreffit, joihin pyritään saamaan mahdollisimman moni pennuista paikalle tutustumaan sisaruksiin ja muihin koiriin.

On erittäin toivottavaa, että pennun kanssa osallistutaan noutajien taipumuskokeisiin (NOU), kun koira tuntuu olevan valmis kokeeseen menoon. Pääasia on yritys, ei turhien menestyspaineiden kerääminen! Toivon, että pentu viedään ainakin kahteen viralliseen näyttelyyn sen täytettyä 18 kk. 

Pennunostajan toivon olevan harkinnut pennun ostamista tarkkaan sen hetkiseen elämäntilanteeseen nähden. Flatti on ominaisuuksiltaan melko eloisa ja keksii kyllä tekemistä, jos omistaja ei sitä tee. Tämän vuoksi se tarvitsee aktiviteetteja normaaleiden pissalenkkien lisäksi. harrastusmahdollisuuksien osalta rotu on erittäin monipuolinen, sen kanssa voi harrastaa niin näyttelyitä, metsästystä, verijälkeä, tottelevaisuutta, vesipelastusta, agilitya, palvelus- ja pelastuskoira sekä monia muita lajeja. Pennut myydään ensisijaisesti harrastaviin koteihin, joskin arjen puuhissa mukana ”avustava", päivää piristävä kaverikaan ei ole mahdoton ajatus.

Jos koirasta joudutaan luopumaan syystä tai toisesta, on kasvattajalla etuosto-oikeus pentuun. Koiralla mahdollisesti ilmenevistä ongelmista voi, ja pitää, ilmoittaa kasvattajalle, jotta pystyn mahdollisesti auttamaan ongelmassa. Rohkeasti siis vain yhteydenottoja!