Damirazin Päivän Bonus

"Nessi"


 

     
  FAKTOJA  
     
  Nimi: Damirazin Päivän Bonus, "Nessi"
  Rotu: Mittelspitz, narttu
  Syntymäaika: 30.3.2010
  Isä: C.I.B FIN MVA LV MVA EE MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALTV-09 LTV-08 LVV-09 LTV-10 Damirazin Fissi Foittaja
  Emä: Damirazin Yhtä Hymyä
  Kasvattaja: Eija Tuominen, Kennel Damirazin
  Omistaja: Anni Lehtinen
     

 

     
  TERVEYS  
     
  Polvet: 2/0
  Silmät: PRA (epäilyttävä)
     

 

     
  TULOSTEN PARHAIMMISTOA
     
  Näyttelyt: NUO ERI, NUK2

Lapsikoira-kisa 1. (4,5 kk) Annin kanssa

     
  Kokeet: -
     

 

NESSISTÄ JA NESSIN LUONTEESTA

Annille koiraa etsittäessä tavoitteena oli löytää pentu, jonka kanssa Anni voisi tulevaisuudessa käydä näyttelyissä ja harjoitella koiran kouluttamista. Sopivien yhdistelmien löytäminen ei ollut kovin hankalaa, syntyneiden narttujen määrä sen sijaan erittäinkin laiha. :)  3 ensimmäiseen pentueeseen syntyi vain yksi narttu ja useampi uros, juuri niin kuin ei pitänyt. Seuraavaa syntyvää pentuetta odotellessa sattui Nessin pentue eteen, jossa oli yksi narttu peruutuksen vuoksi vapaana. Äitimme toimesta narttupentu oli pian varattu ja vajaan kuukauden päästä Nessi saapui heidän taloon.

Nessi on ensimmäisen puolen vuoden aikana osoittanut erittäin tarmokkaaksi koiranpennuksi. Se menee isojen koirien joukossa erittäin luontevasti ja kuvittelee itsekin olevansa iso. Se oppii uudet asiat ja temput nopeasti ja tarjoaa niitä vuoron perään kun on ruuansaannin aika. Oma ruokakuppi on aika tylsä juttu, kaverilla on aina ihan varmasti parempaa! Nessi on ottanut Divan omaksi leikkikalukseen, jota voi purra ja repiä ja jonka vieressä voi nukkua.

Ääntä tästä pikku neidistä lähtee! Ja vaikkei kovaa, niin ainakin usein! Nessi on oppinut noutajilta kerjäämisen jalon taidon ja on erittäin pätevä tässä tehtävässä. Yhtään ei asiaa haittaa pieni koko ja söpö pörröinen ulkonäkö. ;) On Nessissä toki muutakin kuin karvat ja nappisilmät, sillä on oikeasti ajatusta korvien välissä ja myös omaa tahtoa. Lelujen kanssa se leikkii ja pärisee, repii ja riepottaa minkä pienellä koollaan pystyy! Korkeutta sillä on puolen vuoden iässä 30 cm, joten mitteliksi jää, mutta aika rajamaille.