"Nero"


 

     
  FAKTOJA  
     
  Nimi: Nero
  Rotu: Sekarotuinen (mm. suomenpystykorva, labradorinnoutaja, lapinkoira...)
  Sukupuoli: uros, kastroitu
  Syntymäaika: 17.5.1997-21.10.2010
     
  Isä: Tseri (labbis-suomenpystykorva)
  Emä: Nana (suomenpystykorva-lapinkoira)
  Väri: Vaaleanruskea, tumma maski, eri väristä karvaa siellä täällä...
  Rakenne: Labbiksen muodot ja pystykorvan turkki
     
  Terveys: Sydänlääkitys, aloitettu '09
    Nesteenpoisto lääkitys, aloitettu '09
    Useita hyvälaatuisia kasvaimia
     

 

NEROSTA JA NERON LUONTEESTA

Nero on vanhempieni ensimmäisen koiran pentu. Vahinkona alkunsa saaneesta pentueesta tuli erittäin rakastettu ja pitihän niistä sitten yksi jättää kotiin. Valinta osui keltaisena syntyneeseen mörssäri-urokseen, jolla oli mustat renkaat silmiensä ympärillä.  Siinä oli sitä jotakin, se oli Nero! Nero jyräsi suurella elopainollaan muut pennut edestään nisälle pyrkiessään, se oli kooltaan selvästi pentueen suurin.

Nero on luonteeltaan kiltti, mielenkiintoinen sekoitus noutajaa ja pystykorvaa. Tuntuu, että vanhemmiten alkaa yhä enemmän muistuttamaan emäänsä, joka oli hyvin itsepäinen ja riistan perässä "hulluna" menevä koira. Se ottaa toisinaan turhankin paljon vapauksia toimia omilla tavoillaan, metsässä kuljeskellen omia reittejään... Nero on intohimoinen veneilijä ja se voisi viettää tuntikausia veneessä istuskellen, se todella nauttii siitä!

Ikä alkaa painaa jo hieman askeleita ja ei kuulokaan enää ole ihan entisensä. Silmissäkin näkyy hieman harmaata heijastumaa. Mieleltään Nero on kuitenkin erittäin pirteä, toisinaan jopa pentumainen. Vuoden 2009 aikana Nero sai lääkityksen sydämen lievään vajaatoimintaan sekä nesteenpoistolääkityksen keuhkoissa olevan nesteen vuoksi. Lääkityksen tultua se piristyi huomattavasti ja taas pihan vartioiminen voi jatkua samaan tahtiin kuin nuorilla päivillä! Todellinen Vanha-Herra!

Vuoden 2010 lokakuussa Neron voimat loppuivat ja oli tehtävä vaikea päätös sen poispäästämisestä! Ikää ehti kertyä 13,5 vuotta ja mitään suurempia kipuja sillä ei ollut. Nero nukahti ikiuneen Annin ja isän toivottaessa hyvää matkaa vierellä. Nyt Nero lepää emänsä Nanan vierellä ja saa viettää vapaata metsästäjän elämää!