KASVATIT

Lisätietoja pentuista klikkaamalla pentueen nimeä.


MAAHISMÄEN LETO - pentue
s. 21.9.2015

5 urosta ja 3 narttua
 


Dantaran Hard Days Night


Maahismäen From Hell

 

 


MAAHISMÄEN DEPP - pentue
s. 7.8.2012

3 urosta ja 7 narttua
 

Skattkammarens Dr No

BH FI & EE MVA, BY & LV & LTU JMVA
Flatkiss Divine Venus

 

 


FLATKISS F-pentue
s. 27.4.2011

5 urosta ja 5 narttua

Pentue tehty yhteistyössä Doriksen kasvattajan kanssa.
Pentue oli osa Doriksen sijoitussopimusta.
 

TK1 TK2 SE(n) & CZ MVA SE JVA
Flatterhaft Movie Star
"Diesel"

BH FI & EE MVA, BY & LV & LTU JMVA
Flatkiss Divine Venus
"Doris"

 

 


MAAHISMÄEN MERI -pentue
s. 18.1.2011

7 urosta ja 5 narttua

Pentue tehty yhteistyössä vanhempieni kanssa, jotka omistivat Divan.

TK1 CIB & S & FI & EE & LV MVA
Il Sano's Figo

Flatkiss Divine Afrodite

 

 

PENNUNOSTAJALLE

Pennut ovat luovutusiässä 7-8 vk vanhoina madotettu kolmesti, sirutettu sekä eläinlääkärin tarkistamia. Ne rekisteröidään Suomen Kennelliiton rekisteriin ja rekisteritodistuksen saa mukaan pennun luovutuksessa. Pennunostaja liitetään Sileäkarvaiset Noutajat ry:n tai Suomen Metsästysnoutajat ry:n jäseniksi kuluvan vuoden ajaksi sekä mahdollisesti myös Salon Seudun Noutajat ry:een, jos uudet omistajat asuvat Salon Seudulla.

Pennut kasvavat kotioloissa keskellä arjen erilaisia ääniä ja ovat tottuneet käsittelyyn, mm. kynsien leikkuu, pesu, harjaus jne. Pennuille on opetettu pillillä luoksetulo ruokinnan yhteydessä, uudessa kodissa tehtäväksi jää ylläpitää tätä taitoa. Pennut ovat tutustuneet riistaan monipuolisesti ja päässeet ulkoilemaan vuodenajasta riippuen. 

Pennun mukana tulee pentupaketti, joka sisältää mm. kirjalliset hoito- ja ruokintaohjeet, pieni pussi pennulle tuttua ruokaa, dami, pilli, noutajatalutin, lelu, ruokakuppi ja mahdollisesti jokin riista. Pennunostaja sitoutuu viemään koiran terveystarkastuksin 14-24 kk iässä, jolloin tutkitaan lonkat, kyynärät, polvet ja silmät. Kasvattaja palauttaa 100 € pennun ostohinnasta, kun terveystarkastukset on hoidettu.

Kasvattajana sitoudun olemaan apuna ja tukena pennun koko elämän ajan! Opastan turkin siistimisen, näyttelykäyttäytymisen ja ennen kaikkea riistan kanssa harjoittelun, jos tarpeen. Tarvittaessa myös annan apua koiran esittämisessä tai kokeisiin viemisessä. Pentujen varttuessa järjestetään pentutreffit, joihin pyritään saamaan mahdollisimman moni pennuista paikalle tutustumaan sisaruksiin ja muihin koiriin.

On erittäin toivottavaa, että pennun kanssa osallistutaan noutajien taipumuskokeisiin (NOU), kun koira tuntuu olevan valmis kokeeseen menoon. Pääasia on yritys, ei turhien menestyspaineiden kerääminen! Toivon, että pentu viedään ainakin kahteen viralliseen näyttelyyn sen täytettyä 18 kk. 

Pennunostajan toivon olevan harkinnut pennun ostamista tarkkaan sen hetkiseen elämäntilanteeseen nähden. Flatti on ominaisuuksiltaan melko eloisa ja keksii kyllä tekemistä, jos omistaja ei sitä tee. Tämän vuoksi se tarvitsee aktiviteetteja normaaleiden pissalenkkien lisäksi. harrastusmahdollisuuksien osalta rotu on erittäin monipuolinen, sen kanssa voi harrastaa niin näyttelyitä, metsästystä, verijälkeä, tottelevaisuutta, vesipelastusta, agilitya, palvelus- ja pelastuskoira sekä monia muita lajeja. Pennut myydään ensisijaisesti harrastaviin koteihin, joskin arjen puuhissa mukana ”avustava", päivää piristävä kaverikaan ei ole mahdoton ajatus.

Jos koirasta joudutaan luopumaan syystä tai toisesta, on kasvattajalla etuosto-oikeus pentuun. Koiralla mahdollisesti ilmenevistä ongelmista voi, ja pitää, ilmoittaa kasvattajalle, jotta pystyn mahdollisesti auttamaan ongelmassa. Rohkeasti siis vain yhteydenottoja!