Koiraharrastukseni alkoi vuoden 2005 keväällä, jolloin kotiimme muutti kultainen karvapallo, kultainennoutaja Karvin Please Pick Me "Pimu". Ensimmäinen koira perheeseen tuli 1992, mutta varsinaisen harrastamisen aloitin Pimun kanssa. Vuoden 2007 loppukesästä luokseni muutti vuorostaan musta karvapallo, sileäkarvainen noutaja Flatkiss Divine Venus "Doris". 2011 lauma vahvistui 3. jäsenellä, kun omasta pentueesta kuin varkain kotiin jäi kasvamaan "Hurri", Maahismäen Leuto Merituuli. Sittemmin on ollut flatteja kotona ja yhteisomistuksessa sekä kultaiseennoutajaan palaaminen vuonna 2018, kun meille muutti Weljesten Treasure Au.

Tarkoituksena on kasvattaa noutajia pienimuotoisesti kennelnimellä Maahismäen. Lopputulostahan ei koskaan tiedä, mutta lähtökohtana pidän tarkasti valittuja jalostuskoiria, joilla on jotain annettavaa rodulle myös sen tulevaisuutta ajatellen.

Tärkeänä ominaisuutena noutajilla näen niiden rodunomaiset työskentelytaipumukset, johon ne aikoinaan on jalostettu. Paras hetki koirien kanssa on päästä näkemään, kun koira nauttii tekemisestä, johon se on luotu; riistan noutamisesta. Omissa jalostusvalinnoissa kiinnitän erityisesti tähän huomiota, terveyttä ja hyvää luonnetta unohtamatta. Ulkomuoto on rakenteen kannalta tärkeä, näyttelyt tulevat sitten siinä sivussa. Koiran virkaa kotona ei silti sovi unohtaa, luotettavana ystävänä ja hyvänä lenkkikaverina!

Yhteystiedot:

Mia Jaakola-Siimes, Pöytyä
050 3764517
mia (at) maahismaen.com
(poista välit)
 

 

 


 

 
   

                                                                                                                                                            Made by Marianne Forsell