Koiraharrastukseni alkoi vuoden 2005 keväällä, jolloin kotiimme muutti kultainen karvapallo, kultainennoutaja Karvin Please Pick Me "Pimu". Ensimmäinen koira perheeseen tuli 1992, mutta varsinaisen harrastamisen aloitin Pimun kanssa. Vuoden 2007 loppukesästä luokseni muutti vuorostaan musta karvapallo, sileäkarvainen noutaja Flatkiss Divine Venus "Doris". 2011 lauma vahvistui 3. jäsenellä, kun omasta pentueesta kuin varkain kotiin jäi kasvamaan "Hurri", Maahismäen Leuto Merituuli.

Olen kotoisin Salon seudulta, nykyisin asustelen Pöytyällä avIopuolison, 2 lapsen,1 koiran ja 2 kissan kanssa.

Enää ei varsinaisesti voi puhua koirista harrastuksena vaan elämäntapana. Mielenkiinnonkohteitani koirien ja muiden eläinten lisäksi ovat mm. luonto, puutarha ja valokuvaaminen. Olen myös mukana yhdistystoiminnassa järjestämässä kokeita ja koulutuksia.

Ensimmäinen Maahismäen- pentue näki päivänvalon tammikuussa 2011. Emänä yhdistelmässä oli vanhempieni narttu "Diva", Flatkiss Divine Afrodite. Diva asettikin varsinaisen aloituksen "kasvattajauralle", kun pakersi 12 pentua kertaheitolla sittemmin Meri-pentueeksi nimettyyn porukkaan! Tämän jälkeen on pentueet ollut vuosina 2012 Depp-pentue ja 2015 Leto-pentue.
Tarkoituksena jatkossa on kasvattaa noutajia pienimuotoisesti. Lopputulostahan ei koskaan tiedä, mutta lähtökohtana pidän tarkasti valittuja jalostuskoiria, joilla on jotain annettavaa rodulle myös sen tulevaisuutta ajatellen.

Tärkeänä ominaisuutena noutajilla näen niiden rodunomaiset työskentelytaipumukset, johon ne aikoinaan on jalostettu. Paras hetki koirien kanssa on päästä näkemään, kun koira nauttii tekemisestä, johon se on luotu; riistan noutamisesta. Omissa jalostusvalinnoissa kiinnitän erityisesti tähän huomiota, terveyttä ja hyvää luonnetta unohtamatta. Ulkomuoto on rakenteen kannalta tärkeä, näyttelyt tulevat sitten siinä sivussa. Koiran virkaa kotona ei silti sovi unohtaa, luotettavana ystävänä ja hyvänä lenkkikaverina!

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:

Suomen Kennelliitto ry
Suomen Sileäkarvaiset Noutajat ry
Suomen Noutajakoirajärjestö ry
Salon Seudun Noutajat ry
Auran Nuuskut ry
Kiikalan Metsästysyhdistys ry

Yhteystiedot:
 

Mia Lehtinen, Pöytyä
050 3764517
mia (at) maahismaen.com
(poista välit)
 

 

 


 

 
   

                                                                                                                                                            Made by Marianne Forsell